FAQ

Produkten aanvragen

Als u interesse heeft in de aanschaf van een van onze producten, klik dan op 'product aanvraag'. Er verschijnt een lijstje (grijs icoon) rechts bovenin. U kunt verschillende items aan het lijstje toevoegen. Als u klaar bent om uw aanvraag te verzenden, klik dan op het icoon en vul het aanvraagformulier in.

Ophalen of verzenden

Wij zullen zo spoedig mogelijk nagaan, of de door u aangevraagde items inderdaad op voorraad zijn. U ontvangt daarvan bericht per email. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om de items zelf op te halen in Ede (op afspraak), of door ons te laten verzenden. Wij zullen de verzendkosten in de email vermelden.

Betaling

Als u kiest voor ophalen in Ede, dan ontvangen wij u graag op afspraak in onze bezoekruimte. U kunt uw afspraak telefonisch maken op 0318-479103 (Theo de Wit). U kunt bij ons contant betalen of ter plaatse een betaling doen met internetbankieren. U kunt bij ons helaas niet pinnen! Als u kiest voor verzending, dan ontvangen wij graag uw factuur- en verzendadres. Wij sturen u dan de factuur per email. Nadat wij de betaling ontvangen hebben, zullen wij de door u bestelde artikelen zo spoedig mogelijk verzenden. U ontvangt een aparte email met de track&trace code waarmee u de zending kunt volgen.
Voor zeldzame verzamelstukken garanderen wij de originaliteit voor een periode van 1 jaar. Bij de levering van dergelijke verzamelstukken wordt een afzonderlijke originaliteitverklaring meegeleverd. Natuurlijk staan wij in voor de originaliteit van het geleverde en kunt u vertrouwen op onze kennis van de materie.

Tweedehands producten

Let op; alle producten op onze website zijn tweedehands, óók de items die zich in zogeheten Mint conditie bevinden, of die nog ongebruikt in de originele verpakking zitten. Dat betekent dat iedere camera, lens of accessoire op onze website uniek is. Daarom omschrijven wij al onze apparatuur zo volledig en zo gedetailleerd mogelijk. Hierbij wordt zowel ingegaan op de werking (diafragma, sluitertijden, filmtransport, scherpstellen enz. enz. enz.) als op de cosmetische staat (krassen, deuken, andere slijtage). Indien een item door slijtage of ouderdom gebreken vertoont, zullen wij dit uiteraard ook duidelijk vermelden. Waar nodig adviseren wij ook voor welk publiek het product het meest geschikt is: gebruikers, verzamelaars of liefhebbers van curiosa. Ook voorzien wij ieder product van duidelijke foto's, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U kunt er dus van op aan, dat het product dat u aanschaft zich exact in de omschreven staat bevindt, inclusief eventuele gebreken of andere bijzonderheden die het vermelden waard zijn.

Garantie op verborgen gebreken

Wij geven 3 maanden garantie op verborgen gebreken, d.w.z. als u constateert dat de apparatuur niet voldoet aan de omschrijving zoals die aangegeven staat op de website, dan volgt herstel van het gebrek door een deskundige op onze kosten. Is volledig herstel binnen een redelijke termijn niet mogelijk, dan restitueren wij het volledige bedrag. Mocht u kosten hebben gemaakt, in verband met retourzending, dan vergoeden wij die kosten eveneens. Voor verzamelstukken, ouder dan 25 jaar, geldt de garantie niet voor de normale ouderdomsverschijnselen, zoals sluitertijden, loopwerk, helderheid zoekerbeeld, enz. In de omschrijving van dergelijke artikelen worden deze aspecten zo correct mogelijk omschreven. Hierdoor weet u wat u koopt.

Wanneer vervalt de garantie op verborgen gebreken?

Wij geven geen garantie op gebreken die worden gemeld buiten de periode van 3 maanden na levering. De garantie van 3 maanden vervalt ook, indien wij constateren dat een defect ontstaan is door toedoen van de consument (bijvoorbeeld door onjuist gebruik of schade door vallen, waterschade enz.).

Garantie op originaliteit van Collector's Items

Voor zeldzame verzamelstukken garanderen wij de originaliteit voor een periode van 1 jaar. Bij de levering van dergelijke verzamelstukken wordt een afzonderlijke originaliteitverklaring meegeleverd. Natuurlijk staan wij in voor de originaliteit van het geleverde en kunt u vertrouwen op onze kennis van de materie.
NB: Wij zijn geen vertegenwoordigend dealer van bijvoorbeeld Leica of andere merken fotografische apparatuur. Voor nieuwere apparatuur kunnen wij daarom niet de fabrieksgarantie geven. De prijs die wij vragen voor nieuwe apparatuur is daarom ook lager dan de prijs die u betaalt bij de officiële dealers.

Verzendkosten binnen Nederland via PostNL

Als het item klein genoeg is, kunnen wij het versturen als een brievenbuspakje. De kosten hiervoor bedragen € 5,-. De maximale afmetingen van een brievenbuspakje zijn max. 38 × 26,5 × 3,2 cm. en het maximale gewicht 2 kg. U kunt uw zending volgen via track&trace. Het brievenbuspakketje is niet verzekerd, dus wij passen deze verzendmethode alleen toe voor bedragen onder de € 50,-. De kosten voor aangetekende pakketpost zijn € 10,-. De maximale afmetingen van een pakket zijn 100 × 50 × 50 cm en het maximale gewicht 10 kg. Uw pakket is dan verzekerd tot een waarde van € 500,- en u kunt de zending volgen via track&trace. . Als de waarde van de door u bestelde items hoger is dan € 500,-, dan zijn de verzendkosten op aanvraag.

Verzendkosten naar België

De verzendkosten voor items met een waarde tot € 100,- zijn € 17,50 naar België. Wij werken samen met Postnl. Voor items met een waarde tot € 500,- zijn de verzendkosten € 20,-. Uw pakket wordt aangetekend verstuurd en u kunt de zending volgen met track&trace.

Verzendkosten overige bestemmingen

Voor bestemmingen buiten Nederland en België zijn de verzendkosten op aanvraag.
Ja, indien u spijt heeft van uw aankoop dan mag u deze retourneren binnen de voorwaarden van het herroepingsrecht:

Inspectie en beoordeling van de aangekochte goederen

Als u de bestelling ontvangt krijgt u uiteraard gelegenheid om het product te testen. We gaan er wel van uit, dat u niet méér doet dan nodig is om het artikel te kunnen beoordelen. Om een voorbeeld te geven; niet eerst een hele trouwreportage maken en vervolgens de camera terugzenden...

Bedenktijd bij internetbestellingen

U dient binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen aan ons kenbaar te maken dat u de koop ongedaan wenst te maken. Consumenten mogen de koop of het contract ongedaan maken tot het eind van de 14e dag, 12 uur 's nachts. Valt die 14e dag in het weekend of op een feestdag? Dan eindigt de bedenktijd pas op de eerstvolgende werkdag om 12 uur 's nachts.

Redenen voor retourneren

U kunt zonder opgave van reden binnen 14 dagen uw koop ontbinden. Uiteraard horen wij graag uw feedback, maar dit is dus niet verplicht.

Uw retour aanmelden

Wij verzoeken u vriendelijk om voor uw retourmelding het Formulier Ontbinding te gebruiken. U kunt dit ingevuld aan ons mailen via info@dewitcameras.com Indien u geen gebruik wenst te maken van het formulier, dan kunt u ons ook een email sturen naar info@dewitcameras.com. Omschrijf hierin duidelijk wat u heeft gekocht en wanneer, en vermeld aub ook uw adresgegevens.

Uw pakket retourneren

Nadat u de aanvraag tot ontbinding van de aankoop bij ons heeft ingediend, heeft u 14 dagen de tijd om het pakket retour te zenden. Wij verzoeken u dringend om de goederen weer net zo goed in te pakken als ze dat waren toen u ze van ons heeft ontvangen, om beschadiging met de post te voorkomen. Let a.u.b. op de voorwaarden van de vervoerder die u kiest: is de waarde van het pakket voldoende verzekerd bij schade, verlies of diefstal? Bewaar ook uw verzendbewijs! Wij kunnen helaas niet garant staan voor de risico's van verzending. Stuur uw pakket naar: De Wit Camera's Alexander Verhuellstraat 6 6717 JB Ede De kosten van het retourneren zijn voor uw eigen rekening, tenzij er sprake is van verborgen gebreken (d.w.z. het artikel bevindt zich niet in de omschreven staat). In dat geval vergoeden wij de verzendkosten.

Terugbetaling

Wij betalen u binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending terug. In principe gebeurt dit met dezelfde betaalmethode als die u zelf heeft gekozen toen u het product kocht; in de meeste gevallen zal dit een bankoverschrijving zijn.  
Gelukkig hebben wij in de afgelopen 5 jaar niet meegemaakt dat een pakket voor een binnenlandse zending is zoekgeraakt! Als wij een pakket binnen Nederland aangetekend versturen, is dit verzekerd tot een bedrag van € 500,- in geval van beschadiging, verlies of diefstal. Bij calamiteiten wordt een intern onderzoek gestart door PostNL. Het kan enige tijd duren voordat hun onderzoek is afgerond! Indien er sprake is van vergoeding zullen wij u die z.s.m. uitkeren. Verdere bepalingen en voorwaarden van de pakketservice van PostNL vindt u hier.  
Normaliter wordt de zending bij U afgeleverd op de werkdag volgende op de dag van verzending. Indien gewenst kan de Track en Trace code van het pakket aan u worden doorgeven, zodat u het pakket zelf online kunt volgen. Ga naar de website van PostNL en controleer uw zending.  
Ja, de zending is verzekerd voor verlies en diefstal tot € 500,- binnen Nederland.