Garantie

Garantiebepalingen dewitcameras.com

Algemene garantie

Omdat wij louter tweedehands producten verkopen, kunnen wij hierop NIET de gebruikelijke fabrieksgarantie geven! De meeste van onze fotoapparatuur is minstens 20 jaar oud, of ouder en is daarmee niet meer bedoeld om mee te fotograferen (ondanks dat het in veel gevallen nog wel volledig functioneel is).

Wij streven ernaar om al onze producten waar mogelijk te testen en zo uitgebreid mogelijk te omschrijven en te beoordelen. Toch kan het (in uitzonderlijke gevallen) gebeuren, dat een artikel niet overeenkomt met de omschrijving. Bijvoorbeeld: in de beschrijving staat dat het diafragma goed werkt, maar bij ontvangst blijkt het toch te haperen. Stel ons aub eerst op de hoogte van eventuele defecten en probeer niet zelf het item te repareren.

Wij geven na ontvangst van de bestelling 14 dagen garantie op verborgen gebreken. Dat wil zeggen: Als u constateert dat de apparatuur niet voldoet aan de omschrijving zoals die aangegeven stond op de website op het moment dat u de bestelling deed, dan volgt herstel van het gebrek door een deskundige op onze kosten. Let op: Breng het defecte item niet zelf naar een reparateur zonder dit eerst met ons te overleggen!

Is volledig herstel binnen een redelijke termijn niet mogelijk, dan restitueren wij het volledige bedrag. Mocht u kosten hebben gemaakt voor de retourzending, dan vergoeden wij die eveneens. Het is dus van belang dat u de door u aangeschafte artikelen na ontvangst zo spoedig mogelijk inspecteert, zodat u indien nodig gebruik kunt maken van deze service.

Na ontvangst kunt u uw aankoop 14 dagen testen. Als het product niet volgens de omschrijving functioneert, dan zullen wij allereerst proberen om het item te laten repareren door een professional. Let op: Probeer het product niet zelf te repareren maar neem eerst contact met ons op. Wij zullen zelf een geschikte reparateur voor u zoeken. Lukt reparatie dit niet binnen een redelijke termijn, dan kunt u het product gratis aan ons retourneren. U ontvangt hiervoor een verzendlabel per email dat u zelf kunt printen.

LET OP: Gebreken staan in de product-omschrijving vermeld. De 14-dagen garantie geldt dus alleen voor defecten die NIET beschreven werden op het moment van aankoop!

Gebreken ná 14 dagen vanaf ontvangst: Nochtans kan het gebeuren, dat vintage fotoapparatuur ná de inspectieperiode van 14 dagen kapot gaat. Dit vinden wij uiteraard vervelend, maar wij kunnen hiervoor GEEN verantwoordelijkheid accepteren. Hierin wijken wij af van de standaard webshop-bepalingen. Door te bestellen accepteert u automatisch deze voorwaarden.

Garantie op echtheid van Collector’s Items

Wij geven 1 jaar garantie op de echtheid van onze exclusieve verzamelaarsapparatuur.

Voor zeldzame verzamelstukken garanderen wij de originaliteit voor een periode van 1 jaar. Bij de levering van dergelijke verzamelstukken wordt een afzonderlijke originaliteitsverklaring meegeleverd. Natuurlijk staan wij in voor de originaliteit van het geleverde en kunt u vertrouwen op onze kennis van de materie.