Retouren

RETOUR PROCEDURE

Retour aanmelden

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@dewitcameras.com of vul het contactformulier in. Lees aub de retourvoorwaarden hieronder:

 

Pakket retourneren

Is de reden van uw retourzending een fout van onze kant? In dat geval zullen wij u een gratis retourlabel sturen per email! Wilt u om andere redenen een item retourneren, dan zijn uw verzendkosten voor eigen rekening. Gebruik daarvoor het volgende adres:

Retour adres:

De Wit Camera’s
Joan Beukerweg 25
6871GA Renkum
NEDERLAND

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Verzend het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking. Het verzendrisico van het retourneren is voor u als koper. Zorg dat u de traceercode van het pakket goed bewaart! De Wit Camera’s raadt de klant aan om het retour zenden van een waardevol artikel indien nodig via extra aangetekende/verzekerde post te doen.

Creditering van het aankoopbedrag

Binnen Nederland:

U krijgt na ontvangst en inspectie van het retourpakket het volledige aankoopbedrag gecrediteerd. Alleen de kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening (tenzij de reden van retour een fout van onze kant betreft, in dat geval vergoeden wij die natuurlijk ook!). Raadpleeg voor de exacte verzendtarieven de website van uw vervoerder.

Buiten Nederland:

U krijgt na ontvangst en inspectie van het retourpakket het aankoopbedrag van het item gecrediteerd. Alle gemaakte verzendkosten zijn voor uw eigen rekening (tenzij de reden van retour een fout van onze kant betreft, in dat geval vergoeden wij die natuurlijk ook!). Raadpleeg voor de exacte verzendtarieven de website van uw vervoerder.

LET OP: Indien u gebruik heeft gemaakt van een betaalservice waarop een commissie wordt gerekend zoals PayPal of creditcard, dan vergoeden wij deze kosten niet. U heeft de mogelijkheid om kosteloos te betalen via bijvoorbeeld IDeal of directe bankoverschrijving.

Voorwaarden voor retourneren:

  • Indien u een gebrek constateert dat niet in de product-omschrijving vermeld staat, stel ons dan eerst op de hoogte, en probeer dit niet zelf te repareren.
  • Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen.
  • Beschadigingen door toedoen van de koper worden niet vergoed.
  • Losse Rollei reparatieonderdelen kunnen niet geretourneerd worden (dit staat bij de betreffende producten vermeld).

Indien niet aan onze ruil- en retour-voorwaarden is voldaan dan behouden wij ons het recht voor om zendingen aan u terug te sturen en u de verzendkosten in rekening te brengen.

Retouren buiten 14 dagen na ontvangst?

Wij nemen helaas geen producten meer retour, die niet binnen 14 dagen bij ons zijn aangemeld voor retour en daarna binnen 14 dagen zijn verzonden. Omdat onze analoge fotoapparatuur gemiddeld 80 tot 20 jaar oud is kunnen wij géén garantie geven op de werking na de inspectieperiode. Wij wijken hiermee af van de reguliere webshops die nieuwe producten verkopen. Bekijk ook: Garantiebepalingen